2010. április 2., péntek

3,2,1... forog...

Sziasztok!

Kitti lennék, az oldal főszerkesztője. :D

Hogy mi is ez az oldal? hmm... Igyekszünk egy tartalmas, egyedülálló zenei blogot csinálni a korunkbeli tehetséges és sikeres bandákról. Hogy miért van erre szükség?
Hát... Ismerős az a helyzet, amikor 10-11 éves vagy, és anyu-apu előáll, hogy drága gyerekem, hazaérsz az iskolából és leülsz a gép elé, ez így nem jó, kell keresned valami délutáni elfoglaltságot.Ugye-ugye? Erre ha az ember gyereke fiú általában elkezd focizni, ha lány, elmegy táncolni. Aztán megunja, elmegy atlétának, sakk klubba, ide-oda amoda.Azaz elkezdi keresni mit szeret igazán. Van aki ezt megtalálja a fociban, de van, aki addig-addig kísérletezik,amíg ki nem köt egy zeneiskolában, vagy hangszerboltban, ahol beleszeret egy gitárba,egy dobba, egy hegedűbe és így tovább... És innentől kezdve nincs megállás. Ha az ember beleszeret a hangszerbe, teljesen máshogy figyeli a zenét. Megtanul rajt játszani, kialakul a zenei ízlése, bandát alapít, és iskola után (vagy helyette ;) ) rohan a próbaterembe. Észre sem veszi és a zene az élete. Tehetséges, lelkes meg van minden benne,ami csak kell ahoz, hogy sikeres legyen... Kivéve gy dolgot. Akárhogy szépítjük, a kor igenis akadály. Sokkal nehezebben kap lehetőséget az, aki 14 éves -tehetség ide vagy oda- mint egy 20 éves.Oké, persze. Koncerteznek, akár demót is készítenek, de láttatok már 17-18 év alatti igazán tehetséges bandák albumát a polcokon? Én még nem igazán.
Felléphetnek, de még is, mindenki egy előítélettel megy oda, hogy ugyanmár "ezek még CSAK gyerekek",vagy lelkesek meg minden, de gimi után úgyis megváltozik...
Szóval, szeretnénk megmutatni az okos felnőtteknek, hogy a "gyerekek" is tudnak nagyot alkotni, hiszen mi is (a kis szerkesztőségünk) 14-16 évesek vagyunk.
Az oldal egyik fő célja, hogy ezeknek a már sokszor emlegetett zenekaroknak lehetőséget adjon,hogy bemutatkozzanak,megmutassák ők mit tudnak, és igyekszünk minél jobban reklámozni őket.
Emellett persze szeretnénk a fiatalságnak is példát mutatni, hogy tessék amikor csak lehet korunkbeli zenekarok koncertjeire ellátogatni, ugyanis hatalmasakat lehet rajtuk tombolni.

Hogy mik lesznek pontosan az oldalon? Kezdésként 4 bandval készítünk interjút, ezzel igyekezzük őket amennyire csak lehet, bemutatni nektek, és megszerettetni veletek. Szinte mind a 4 banda más-más stílust képvisel, de erről egyenlőre többet nem árulhatok el. ;) Ezeket, ha minden a legjobban alakul, hamarosan, 1-2 héten belül láthatjátok is az oldalon.

Minden héten egy-egy albumot fogunk nektek részletesen bemutatni.(nem feltétlen a legpopulárisabb műfajokon belül)

Várjuk a ti koncertélményeiteket, és észrevételeiteket, az elérhetőségeinket részletesen (meglepő módon) az "Elérhetőségeink" menüpont alatt találjátok.

Valamint olvashattok cikkeket a "nagyokról" is. Értem ezalatt a koncertbeszámolókat, egy-egy stílus,zenekar bemutatását, albumok kritikáit és egyéb finomságok.

Ezen kívül persze folyamatosan bővülni fog az oldal, egyenlőre előjáróban ennyit szerettem volna elmondani.
Remélem sikerült kedvet csinálnom, és azt is,hogy akárhányszor egy olyan ember olvassa ezt a blogot, aki meghaladja az életkorom 4-szeresét, a végéhez érve sóhajt egyet, és azt mondja:

"...Jajjj, ezek a mai fiatalok..."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Friends

Followers

Fave This

My Band Copyright © 2009 Not Magazine 4 Column is Designed by Ipietoon Sponsored by Dezigntuts