2010. június 9., szerda

Viva la PAFE 2010.

2010-ben -már talán hagyományosnak mondható módon- május 20-tól 23-ig (inkább 24. hajnal...) került megrendezésre Várpalotán a Pannónia Fesztivál, azaz a PAFE.
Oké, jól hangzik, de így elég nyers és hivatalos. Szóval, gondoltam inkább leírom Nektek részletesen a személyes élményeinket.

Kb. 3 hete vált 100% biztossá, hogy 22-én szombaton mi is Várpalota felé vesszük az irányt és barátnős-szülőstől megyünk pafezni (azt hiszem, ez egy új magyar szó...).
Győrből kocsival az út egyáltalán nem vészes, másfél óra, amit mi nagyon ügyesen ismét felhasználtunk a nagyon ráhangolódásra .(ismét köszönet a legutolsó Blues Revolver cikkben feltűntetett előadóknak :D ) Odatalálni sem volt épp egy nagy vászisztdász (persze, nagy a szám, mi eltévedtünk, pedig még domb sem volt...)
De amint minden apró nehézségen túljutottunk (például,hogy megkeressük melyik irányba van Győr, és melyik irányba Székesfehérvár.NE NEVESS!) megérkeztünk a Cseri Parkerdőbe, találtunk parkolót is (itt a közeli világvégén, ugyanis a parkoló kb. 2 km hosszú volt, és volt vagy 3 méter széles, mire mi odaértünk), innentől kezdve már az adrenalin szint valahogy magától megugrott. Tudod mikor elkap az az igazi fesztivál-hangulat, és már a tücsök ciripelésre is képes vagy tombolni és megőrülni.

Persze nekünk nem kellett se tücsökre,se egyéb rovarra szorulni,ugyanis amint beljebb kászálódtunk a Reflected már nagyban játszott a Malátabárban.
Utána Demjén koncert. Nem igazán tudom részletezni, jó volt, nekem hiányzott az Iskolatáska, de, azt hiszem, amikor a Szerelemvonatra kb 400 ember vonatozik az egész parkerdő területén...na, az kárpótol.


Este 8-kor kezdett a Belmondo és Copy Con. Mivel egy időben volt, felesben voltunk ott, mindkettő nagyooon jó volt, Copy Conon rengetegen voltak, majdnem megtelt a Vodafone nagysátor. Hangulat persze mindenhol tetőfokon.

22:30-kor,nagyszínpados 30y. Legjobb. Ízlések és taslik, nekem a 30y koncertje überelhetetlen volt, megkockáztatnám, (persze,,szubjektív,de ez nem csak az én véleményem!) hogy ők adták az egyik legeslegnagyobb bulit. Természetesen megszokott módon millió-egyen voltak, még mindig érzem a könyököket a bordámban,tüdőmben stb ...



Vasárnap

Fél 6, HS7: szintén váá de jó volt, bár sajnos itt sem voltunk végig.
Fél 7: Péterfy Bori & The Love Band. Na, itt van az első dolog, ahol negatívat tudok írni. Hozzáteszem Boriék a legminimálisabb mértékben "hibásak",mindjárt részletezem. Szóval, probléma az volt, hogy betették őket Vodafone "Nagy" sátorba, ami oké, nem kicsi, de egy Péterfy Bori koncert, véleményem szerint, már bőven kinőtte. Csak gondoljatok bele, hogy annyi ember volt,hogy volt akinek egy lába a sátor fa alapján,másik meg lent a talajon. Nos, ehez jött a kinti 30 fok, tűző nap, bent a tömegek egymás bordájában, aztán még egy Péterfy Bori,tombolás stb... Többen is rosszul lettek, őket kibányászni onnan volt még egy érdekes mutatvány... Persze,ha ettől eltekintünk nekem Boriék koncertje volt a Nr. 2. Bori egy istennő, ahogy néztem ők is nagyon élvezték a koncertet,az egész társaság nagyot nőtt a szememben (idáig is egyik kedvenc volt).
Vasárnapi legendaként lépett fel Hobo és bandája,ami (számomra) meglepően jóra sikerül.
A vasárnapi nap kétségtelenül leglátogatottabb és legmozgalmasabb eseménye a Kispál és a borz koncert volt.A koncert hatalmas volt, egy élmény volt látni,ahogy a tipikus, 'aluljárós', zöldtarajos punkok ordították kívülről az összes dalszöveget. A fesztiválozók kb 90%-a ott volt. Nem túlzok, tényleg alig találhattál embert,aki nem ott tombolt volna.
A legmozgalmasabb részt nem elemezném túlságosan, annyi elég,hogy a mentő innen fordult legtöbbet, és a biztonságiaknak is itt volt a legtöbb dolguk.

Bátraké a szerencse alapon benéztünk a metál sátorba is,ahol arra vártunk,hogy cafatokba megyünk ki,a mi kis alter-hippi-aranyoskislány stílusunkkal,ehelyett láthatóan örültek nekünk, és ezzel tökéletesen megkoronázták az egészet. köszi srácok <3

Összefoglalva, én tényleg csak ajánlani tudom a PAFE-t, egy koncert áráért elmehetsz több százra. A hangulat maximumon, mindenki ismer mindenkit (legalább is úgy csinál, mint ha...) a szervezés majd hogy nem tökéletes, és igazából órákig tudnám még dicsérni, annyira oda vagyok meg vissza tőle. Szóval jövőre ismét nekivágunk Várpalotának, és remélem sikerült kedvet csinálni minél többeteknek, jövőre találkozunk ;)
Persze,addig még itt a nyár, kezdődik az igazi fesztivál-idény,sátrakat belőni, (nekem legközelebb) Hegyalja-Tokaj, vigyázz jövünk ;)

fotók: http://pannoniafesztival.hu/galeria/0022/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Friends

Followers

Fave This

My Band Copyright © 2009 Not Magazine 4 Column is Designed by Ipietoon Sponsored by Dezigntuts